Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: CARAMIDA sau BCA
Ce ati folosi pentru constructia propriei case, CARAMIDA sau BCA ? [1 vote(s)]

CARAMIDA
100.0%
BCA
0.0%


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:
CARAMIDA sau BCA
Permalink   


Am tot auzit/citit, dezbateri referioare la materialele de constructie, care ar putea sa ne ajute sa economisim, atunci cand construim.


Fireste, parerile sunt impartite:


- unii "fac economie" si utilizeaza BCA dar sunt nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru structura sau pentru izolatii,


- altii vor o casa "sanatoasa" si nu fac rabat la partea de structura sau izolatii.


Ar fi util sa gasim un raspuns cat mai apropiat de adevar ... poate ne ajuta niste profesionisti sau persoane care deja au trecut prin aceasta experienta cand au construit propria casa.


 -- Edited by administrator at 12:43, 2006-04-19

__________________
Daniel NENTU Mobil : 0722 72 82 63 Fax : 031 810 55 54 Web site : www.softconstruct.ro
Anonymous

Date:
Permalink   

In general costul materialelor de constructii da dureri de cap celor care se decid sa isi ridice o casa.Foarte multe optiuni de exemplu poti folosi BCA, caramida plina,ceramica,arsa,caramizi cu locasuri pentru mortar sau cu goluri de model,vizibil, numite si caramizi eficiente deoarece acele goluri au rol de izolator termic, iar nu in ultimul rand lemn care poate fi de asemenea o solutie eficienta.


O varianta mai ieftina nu poate include BCAul deoarece acest material implica utilizarea unei cantitati mai mari de beton,fier beton sau armatura deoarece rezistenta unei case nu poate fi sustinuta de BCA precum poate fi de caramida.


Explicatia consta in faptul ca o parte din greutatea structurii casei este preluata de caramida.


BCAul este cu 10-20% mai portant decat caramida adica se sfarama mai repede si la greutati mult mai mici, de aceea caramida este mai indicata.


Ca sa nu se creeze impresia ca sunt impotriva BCAului mentionez si beneficiile acestui material si anume, in cazul in care se doreste o recompartimentare a casei BCAul poate fi demolat fara a se afecta structura de rezistenta a casei.


De asemenea casa se "ridica" mai repede din BCA deoarece acesta se gaseste in blocuri mari ca dimensiuni, pe cand caramida este mai mica dar mai usor de utilizat pentru muncitori.


Din punct de vedere termic de asemenea caramida este un izolator mai bun decat BCAul.


In concluzie alegerea oricum ramane a beneficiarului. Succes!


Catalina__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

cum poti spune ca bca-ul este mai slab dpdv termic?  Este o absurditate.


__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

BCA-ul este un material de constructie ce a fost inventat in urma cu circa un secol.
La baza fabricarii acestui material de constructie este praful de calcar, precum si nisipul si apa, alaturi de niste aditivi ce ajuta la formarea golurilor de aer din interior.

BCA-ul este un material de constructie foarte usor, cantareaste in jur de 450 kg/m3 si are o termoizolatie foarte buna.
Termoizolatia este data de milioanele de pori din structura BCA-ului ce permite crearea unui confort termic optim cu costuri minime pentru incalzire si racire.

De asemenea BCA este un material de constructie incombustibil, constituind o bariera impotriva extinderii focului, ce ofera si o izolare fonica foarte buna.
Prin procesul de fabricatie se asigura obtinerea unui material de constructie cu dimensiuni exacte ceea ce permite o instalare usoara, rapida si precisa cu un consum minim de mortar iar prelucrarea lui este foarte facila, BCA se taie, frezeaza, slefuieste si gaureste foarte usor si fara pierderi.

Greutatea zidariei cu BCA este cu mult mai redusa fata de zidaria din beton sau caramida ceea ce o face sa reziste mult mai bine cutremurelor. In procesul de fabricatie se folosesc doar materii prime naturale deci nu este toxic.
BCA este un material de constructie reciclabil, deseurile sunt colectate si reciclate in procesul de productie.

Datorita caracteristicilor tehnice deosebite ala BCA-ului nu mai sunt obligatoriu necesare izolari termice, fonice sau ignifuge suplimentare

__________________
MoshPuiu

Date:
Permalink   

Ce insemna ' altii vor o casa "sanatoasa" si nu fac rabat la partea de structura sau izolatii' ????
De cand constructia cu BCA inseamna rabat la structura sau izolatii???
Spuneti numai prostii....no

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard